Binnen

Zwem-ABC

Spelenderwijs leren zwemmen

Met het Zwem-ABC leg je de basis voor een leven lang zwemplezier en zwemveiligheid. Sportfondsen geeft de officiële Zwem-ABC-diploma’s uit van de Nationale Raad Zwemveiligheid. Heeft je kind het Zwem-ABC? Dan voldoet het volgens de Raad aan de landelijke norm ‘zwemveilig’. Je kind kan zich dan goed redden in onverwachte situaties in zwembaden en open water.

Zwemplezier en zelfvertrouwen
Wij geloven dat goed leren zwemmen begint bij zwemplezier. Door spelenderwijs te leren, vergroten kinderen hun zelfvertrouwen in het water. Kinderen kunnen starten met het Zwem-ABC als ze vier jaar oud zijn. Van drijven in het ondiepe bad tot uit het water klimmen na een onverwachte val. In het ABC-traject leert je kind in iedere fase essentiële vaardigheden.

Focus op zwemveilig worden
Hoewel er aandacht wordt besteed aan de technische beheersing van verschillende slagen (schoolslag, enkelvoudige rugslag, borstcrawl, rugcrawl) ligt de nadruk niet op het ‘mooi’ of ‘perfect’ uitvoeren van deze slagen. Het allerbelangrijkste is dat je kind zich goed kan redden in onverwachte situaties in zwembaden en open water. Dat is het doel van het behalen van het Zwem-ABC. Met het ABC voldoet je kind aan de landelijke norm ‘zwemveilig’. Dé basis voor een leven lang zwemplezier in ons waterrijke land!

Mogelijkheden

Zwemlessen volgen kan in verschillende groepsgroottes. Hoe kleiner de groep, hoe meer individuele aandacht. We hebben groepjes van maximaal 4 kinderen (lessen van een half uur), van maximaal 8 kinderen en van maximaal 12 kinderen. Voor het B en C-diploma bestaan de groepjes uit maximaal 15 kinderen.

Per zwemleskaart betaal je voor 6 weken zwemles.

Wil je jouw kind versneld zijn / haar diploma laten halen? Kijk dan snel op de pagina verkorte cursussen!

Tarieven:
Voor deze activiteit kun je gebruik maken van de volgende artikelen:

  • Zwemles 6 weken, 1x per week, 12+
  • Zwemles 6 weken, 1x per week, groepjes max 8
  • Zwemles 6 weken, 1x per week, groepjes max 4
  • Verkorte A cursus
  • Verkorte B-C cursus

Wat heb je nodig?

  • Zwemkleding
  • Handdoek
  • Toegangspasje
  • Jip zwemtas
Cookies op onze website

Deze website maakt gebruik van cookies om de nodige websitefuncties te bieden. Om de websitenavigatie en jouw online ervaring te verbeteren, websiteverkeer, gebruik en interactie te analyseren en om te helpen bij onze marketing- en advertentie-inspanningen.