Home > Algemeen > Over SKWA

Over SKWA


Sportcomplex Koning Willem-Alexander (SKWA) is officieel geopend op 7 maart 2014 door Koning Willem-Alexander.

Sportcomplex Koning Willem-Alexander is een unieke plek om je grenzen te verleggen in gezondheid, ontspanning en sportprestaties. Je kunt er indoorsporten uitoefenen als amateur, maar ook als je grenzeloos ambiteus bent en topsport beoefent. Het hele gebouw is rolstoeltoegankelijk en geschikt voor aangepaste sporten op individueel gebied of in teamverband.

De exploitatie is in handen van Sportfondsen. Samen met alle verenigingen en gemeente Haarlemmermeer werken wij aan een gezonde exploitatie. We leggen de lat hoog en hebben waarden opgesteld waar wij aan willen voldoen.

Kernwaarden SKWA

Sprankelend
De manier waarop we onze dingen doen, bruisend van energie, fris, fun en met groot enthousiasme.

Inspirerend
We trekken evenementen naar SKWA toe die de gemeenschap inspireren (legacy voor de kinderen), alswel dat onze faciliteiten en diensten de klanten inspireren om steeds een bezoek aan ons te brengen. We bevorderen een gezonde, positieve levensstijl.

Excellent
We streven naar het beste; de mooiste toernooien en de beste zwemactiviteiten.

Sociaal
Bij ons voelt iedereen zich welkom en op zijn gemak, ongeacht de afkomst, leeftijd, sport of beperking. Wij voelen ons sociaal betrokken, helpen onze gemeente op verschillende beleidsgebieden. SKWA is een huis om samen trots op te zijn.

Bent u benieuwd hoe SKWA gepresteerd heeft in 2018? Lees dan hier ons sociaal jaarverslag

Licentiehouder Nationale Zwemdiploma's 

Als zwemlesaanbieder voldoet SKWA aan alle kwaliteitscriteria van de Nationale Raad Zwemveiligheid (NRZ). We voldoen daarmee aan de Nationale Norm Zwemveiligheid!